Organisaties die flexibel werken willen implementeren hebben niet alleen te maken met rekensommen: aantallen werkplekken, vierkante meters persoonlijke archiefruimte…

 

Een andere plaats, inrichting of gebruik van de werkomgeving vraagt om een gedragsverandering van de medewerkers. Zo zal men in een flexibele werkomgeving bijvoorbeeld meer rekening met elkaar moeten houden. In de praktijk blijkt dit niet vanzelfsprekend. Hierdoor blijven de opbrengsten van een nieuwe kantoorinrichting vaak achter bij de verwachtingen. 

 

De factor mens

Juist de factor Mens is bepalend voor het slagen van een dergelijke verandering. Wat zijn je waarden en normen in het samenwerken met anderen? Hoe is de houding en gedrag ten opzichte van de veranderingen die er gaan gebeuren? Hebben medewerkers voldoende kennis en vaardigheden om de nieuwe situatie ten volle te benutten?

Het succes van Het Nieuwe Werken hangt voor 70% af van juist deze elementen. Voor veel organisaties is het niet eenvoudig om bespreekbaar te maken hoe ze willen omgaan met de veranderingen. Er komt een nieuwe set van regels en afspraken over de werksituatie en over het gewenste gedrag van medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan thuiswerken, aan het wisselen van werkplek voor verschillende taken (concentratiewerk of vergaderen)…

Het Werkplekspel(c)

Het Werkplekspel, ontwikkeld door het Center for People and Buildings (CfPB), maakt al deze kwesties op een prettige wijze bespreekbaar. Spelersgroepen variëren van projectteams HNW tot management teams of afdelingen die aan de vooravond staan van Het Nieuwe Werken of flexwerken. Onze maatwerktrajecten rondom het Werkplekspel kunnen ook uw organisatie verder helpen. Op verzoek geven we u graag meer informatie over de mogelijke opzet en inhoud.

Voor wie

Het werkplekspel is bedoeld voor medewerkers en leidinggevenden. Bewustwording is een essentiële stap in de beoogde gedragsverandering. Daarom wordt het spel bij voorkeur gespeeld met alle gebruikers van de betreffende werkomgeving.

Workshop

Feniks Organizing faciliteert en begeleid het spel in de vorm van een workshop en rapporteert na afloop de uitkomsten en bevindingen.

Meer weten?

Brochure van het Werkplekspel

Neem geheel vrijblijvend  contact  op met Feniks Organizing.